top of page
  • slalcitlak

Bana gore dogru beslenme





Vegan bir diyet otomatik olarak saglikli bir diyet degil aslinda. Kizartmalar, simitler, cips, sekerler vegan olabilir, ancak abur cubur temelli bir diyetin besleyici olmadigini biliyoruz.

Bununla birlikte, iyi planlanmis bir vegan diyeti, saglikli beslenmenin tum unsurlarini iceredebilir. Meyve, sebze, tahil ve baklagiller gibi yuksek lifli, dusuk kalorili gidalari, kaliteli yaglarla ( sivi yaglar, tohumlar, cekirdekler, avokado, ezmeler..) ile dengeleyerek tuketmelisin.

Cok fazla parlak renkli meyve ye, ayrica cesitlendirerek nisastali yiyecekler ( mor/tatli/sari patates, pirinc, tahillar, ekmek..) ve nohut, fasulyeler, mercimek gibi bakliyatlar da tukettiginden emin ol.

Sonraki yazimdaki beslenme tablosunu dikkatlice oku ve diyetini planlarken bu bilgileri goz onunde bulundur. Unutma pisirme isleminden hayvansal urunleri cikardiginda, ihtiyacin olan tum besinleri onlar olmadiginda nasil elde edecegini bilmen cok onemli. Vegan diyete gecis yaptiginda surdurebilmek icin yeterli miktarda kalsiyum, demir ve B12 yediginden emin olmalisin.

Ben doktor veya diyetiysen degilim. Bunlar benim artik bir yasam tarzi haline getirdigim aliskanliklarim ve vegan beslenmeyi hic sorun yasamadan surdurebilmeyi sagladigim tiplerim. ilgini cekiyse sonraki yazimi incelemeyi unutma. Zamanin icin tesekkur ederim.

LAL

8 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page